whitetrans

De Jordan IV white/black-tech-grey word weer opnieuw gereleased (18 februari 2012 fysiek, nu HIER te pre-orderen)! Tinker Hatfield opnieuw ontwierp deze schoen. In verhouding tot de Jordan 3 had de De Nike Air Jordan 4 vele wijzigingen in het design, zoals de bandjes aan de zijkant voor meer enkelsteun en de ’air’ in de hiel voor extra demping. Door de kleurstelling white/black-tech-grey kreeg de Jordan 4 in deze kleurstelling de bijnaam ”Cookies & Cream”. Door het ontwerp en de nieuwe features in deze basketbalschoen was de Nike Air Jordan 4 was een meesterwerk van de Air Jordan line-up.

Om de Nike Air Jordan schoenen te promoten werden er vier commercials uitgebracht met daarin Mars Blackmon (Spike Lee). Dit waren destijds de beroemde Can/Can’t tv-commercials. Omdat de Nike Air Jordan IV Spike Lee’s favoriete model was gaf hij ze wat extra promotie in zijn film ‘Do The Right Thing’. Een klassieke scène voor alle AJ fans is wanneer er iemand over zijn gloednieuwe Jordans rijdt en hij ze vervolgens schoonmaakt met zijn tandenborstel. Één van de can/can’t commercials en een fragment uit de film do the right thing vind je onder lees verder.

Één van de Can/Can’t commercials:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q5-8dRlUZiw[/youtube]

Fragment uit de film ‘Do the right thing’

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jc6_XgtOQgI[/youtube]Fatal error: Call to undefined function tweetbutton() in /public/sites/www.6voor1.nl/wp-content/themes/magazeen/single.php on line 49